Tientallen doden in Mexico door ravage van orkaan Otis

Tientallen doden in Mexico door ravage van orkaan Otis

De rampzalige gevolgen van orkaan Otis zijn in Mexico duidelijk te zien. De storm heeft tientallen doden veroorzaakt en veel schade aangericht.

Otis is de tweede orkaan die dit seizoen Mexico treft. De storm raasde met windsnelheden van meer dan honderd kilometer per uur door het land. De regio’s Guerrero, Oaxaca en Veracruz werden het hardst getroffen.

Volgens de Mexicaanse autoriteiten heeft de orkaan tot nu toe al meer dan dertig doden veroorzaakt. De meeste slachtoffers vielen in Guerrero, waar de storm de meeste schade heeft aangericht. Er zijn ook veel mensen gewond geraakt en duizenden mensen zijn dakloos geworden.

De Mexicaanse regering heeft maatregelen genomen om de schade te beperken. Er zijn reddingsploegen aan het werk om mensen te helpen die in gevaar zijn. Er is ook een noodhulpprogramma opgezet om mensen die hun huizen hebben verloren te helpen.

Ondanks de inspanningen van de regering blijven de gevolgen van de orkaan Otis een tragedie voor Mexico. Het land moet nog veel doen om de schade te herstellen en de slachtoffers te helpen.