Dennis Schouten wint rechtszaak tegen ex-partner die hem van stalking beschuldigde

Dennis Schouten heeft een rechtszaak gewonnen tegen zijn ex-partner die hem van stalking beschuldigde. De rechtbank in Rotterdam oordeelde dat de beschuldigingen van de ex-partner ongegrond waren.

Dennis Schouten had een relatie met zijn ex-partner die in 2017 uit elkaar ging. Na de breuk begon de ex-partner hem te stalken. Ze stuurde hem berichten, belde hem op en volgde hem op sociale media.

Dennis Schouten besloot een rechtszaak aan te spannen tegen zijn ex-partner. Hij stelde dat hij door de stalking lijdt aan psychische problemen en dat hij zich niet meer veilig voelt.

De rechtbank oordeelde dat de ex-partner schuldig was aan stalking en veroordeelde haar tot een boete van €2.000. Daarnaast moest ze Dennis Schouten een schadevergoeding betalen van €5.000 voor de psychische schade die hij had geleden.

Dennis Schouten is blij met het vonnis en heeft gezegd dat hij hoopte dat de rechtszaak zou helpen om anderen te waarschuwen voor het gevaar van stalking. Hij benadrukte dat iedereen het recht heeft om veilig te leven en vrij te zijn van intimidatie.