Oud-premier Boris Johnson wordt presentator bij de rechtse nieuwszender GB News

De Britse politieke scène is de afgelopen maanden in rep en roer geweest met de benoeming van Boris Johnson als premier. Nu heeft de oud-premier een nieuwe baan gevonden bij de rechtse nieuwszender GB News.

GB News is een nieuwe nieuwszender die zich richt op het verstrekken van nieuws en informatie vanuit een conservatief perspectief. De zender zal worden geleid door Andrew Neil, een bekende Britse journalist. Johnson zal als presentator optreden en zal commentaar geven op actuele politieke kwesties.

Hoewel Johnson geen journalist is, is hij wel een ervaren politicus. Hij heeft als premier gediend en was voorheen burgemeester van Londen. Johnson heeft ook een achtergrond in de media, hij heeft eerder geschreven voor verschillende kranten en tijdschriften.

De benoeming van Johnson als presentator bij GB News heeft veel reacties opgeroepen. Sommigen vrezen dat hij zijn politieke invloed zal gebruiken om de berichtgeving te beïnvloeden. Anderen zijn van mening dat Johnson een waardevolle bijdrage kan leveren aan de discussies die de zender wil voeren.

Het is duidelijk dat de benoeming van Johnson als presentator bij GB News een omstreden stap is. Het is afwachten of de oud-premier in staat zal zijn om een evenwichtige en objectieve bijdrage te leveren aan het debat.