China onderzoekt de zakelijke activiteiten van iPhone-fabrikant Foxconn

De Chinese regering heeft onlangs een onderzoek gestart naar de zakelijke activiteiten van de iPhone-fabrikant Foxconn. Foxconn is een Taiwanese bedrijf dat iPhones en andere elektronische apparaten produceert voor Apple. Het onderzoek is gestart om te bepalen of Foxconn in staat is om de Chinese wetten en regelgeving te volgen.

Het onderzoek is begonnen nadat er klachten waren over de arbeidsomstandigheden bij Foxconn. Er zijn geruchten dat het bedrijf zijn werknemers onderbetaalt en hen verplicht om lange uren te werken. Ook zijn er klachten over het gebrek aan veiligheidsmaatregelen op de werkplek.

De Chinese regering heeft aangekondigd dat het onderzoek zal worden uitgevoerd door een onafhankelijke commissie. De commissie zal bestaan uit vertegenwoordigers van de Chinese regering, de Taiwanese regering, Foxconn en Apple. De commissie zal ook deskundigen uit de industrie en arbeidsrechtadvocaten betrekken.

Het onderzoek zal alle aspecten van de bedrijfsvoering van Foxconn beoordelen, waaronder arbeidsomstandigheden, lonen, veiligheid en milieu. De commissie zal ook de financiƫle transacties tussen Apple en Foxconn onderzoeken om te bepalen of er sprake is van oneerlijke prijzen of andere vormen van oneerlijke concurrentie.

Het onderzoek is een belangrijke stap in de richting van het verbeteren van de arbeidsomstandigheden bij Foxconn. Als de Chinese regering constateert dat Foxconn niet voldoet aan de wetten en regelgeving, dan zal het bedrijf worden gedwongen om verbeteringen aan te brengen. Dit zou een positieve uitwerking kunnen hebben op de arbeidsomstandigheden in de hele Chinese elektronische productie-industrie.