Duikboot ontdekt zeldzame porseleinschat in Zuid-Chinese Zee

Duikboot ontdekt zeldzame porseleinschat in Zuid-Chinese Zee

Een Chinese duikboot heeft een zeldzame porseleinschat ontdekt in de Zuid-Chinese Zee. De schat bestaat uit meer dan 300 stukken porselein, waaronder vaasjes, kommen en borden. De stukken dateren uit de Ming-dynastie (1368-1644).

Volgens de Chinese Marine is de schat gevonden op een diepte van ongeveer 1.000 meter in de Zuid-Chinese Zee. Het is de eerste keer dat een schat van deze omvang is gevonden in deze regio.

De stukken porselein zijn gemaakt van wit en blauw aardewerk. Sommige stukken zijn versierd met bloemen en andere Chinese symbolen. De Chinese Marine zegt dat de schat een waarde heeft van miljoenen yuan (Chinese valuta).

De Chinese Marine heeft de schat meegenomen naar het Chinese marinemuseum in Shanghai. Daar zal de schat worden tentoongesteld voor het publiek.

De ontdekking van de porseleinschat is een belangrijke gebeurtenis voor de Chinese geschiedenis. Het bewijst dat er in de Zuid-Chinese Zee nog veel meer schatten verborgen liggen. De Chinese Marine gaat door met het zoeken naar meer schatten in de regio.