Annemiek van Vleuten neemt afscheid van WK wielrennen met een ereronde

Annemiek van Vleuten neemt afscheid van WK wielrennen met een ereronde

Annemiek van Vleuten heeft afscheid genomen van het WK wielrennen met een ereronde. De Nederlandse wielrenster, die al sinds 2006 actief is in de sport, heeft besloten om te stoppen met het WK wielrennen.

Van Vleuten heeft de afgelopen jaren veel successen geboekt in het WK wielrennen. Zo won ze in 2017 de wereldtitel op de weg, waarmee ze de eerste Nederlandse vrouw was die deze titel won. Ook won ze in 2018 de wereldtitel op de tijdrit.

Op zondag 15 september nam Van Vleuten afscheid van het WK wielrennen met een ereronde. De ronde begon bij het stadion waar ze haar wereldtitel op de weg won. Daarna reed ze naar het circuit waar ze haar wereldtitel op de tijdrit won.

Van Vleuten was erg emotioneel tijdens de ereronde. Ze bedankte iedereen die haar gesteund had tijdens haar carrière en vertelde dat ze trots was op alles wat ze had bereikt.

Van Vleuten zal voortaan haar energie steken in andere projecten. Ze zal zich bijvoorbeeld richten op het promoten van vrouwen in de wielersport en het verbeteren van de levensomstandigheden van vrouwen in ontwikkelingslanden.

Met haar afscheid van het WK wielrennen, laat Van Vleuten een indrukwekkend parcours achter. Ze heeft laten zien dat hard werken en doorzettingsvermogen beloond worden en dat je met veel doorzettingsvermogen je dromen kunt verwezenlijken.