NTR stopt met uitzenden van aflevering van kinderserie met Thijs Römer

De Nederlandse televisiezender NTR heeft aangekondigd dat het stopt met het uitzenden van een aflevering van de kinderserie ‘Kabouter Plop’ met Thijs Römer. De aflevering zou eerst op zaterdagavond worden uitgezonden, maar is nu uit de programmering gehaald.

De NTR heeft de beslissing genomen na kritiek van ouders en andere kijkers. De aflevering bevatte een scène waarin Thijs Römer als een kabouter verkleed was en een verhaal vertelde over een kabouter die zich verstopte in een doos. Ouders vonden dit te eng voor kinderen.

De NTR heeft laten weten dat de aflevering niet meer zal worden uitgezonden. Ook heeft de zender aangegeven dat er meer aandacht zal worden besteed aan het selecteren van programma’s die geschikt zijn voor kinderen.

De NTR is niet de enige die kritiek heeft ontvangen over kinderprogramma’s. Ook andere zenders hebben kritiek gekregen over programma’s die te eng of te gewelddadig zijn voor kinderen. Het is belangrijk dat zenders goed nadenken over de programma’s die ze uitzenden en dat ze rekening houden met de leeftijd van hun kijkers.