Inwoners van Zevenaar worden geadviseerd om water te koken vanwege een besmet reservoir

Inwoners van Zevenaar worden geadviseerd om water te koken voordat het wordt gebruikt. Dit komt omdat er een besmet reservoir is gevonden in de omgeving. Het reservoir is besmet met een bacterie die ziekte kan veroorzaken.

De gemeente Zevenaar heeft een waarschuwing uitgegeven aan de inwoners om water te koken voordat het wordt gebruikt. Het is belangrijk dat mensen dit advies opvolgen om ziektes te voorkomen.

Het reservoir is besmet met de bacterie Legionella. Deze bacterie is gevaarlijk omdat het infecties kan veroorzaken zoals longontsteking. Als mensen het water niet koken, kunnen ze ziek worden.

De gemeente Zevenaar heeft aangegeven dat het reservoir wordt schoongemaakt en dat het water weer veilig is als de schoonmaak is voltooid. Tot die tijd worden de inwoners aangeraden om water te koken voordat het wordt gebruikt.

Het is belangrijk dat mensen dit advies opvolgen om zichzelf en hun gezin te beschermen tegen deze gevaarlijke bacterie. Als mensen twijfelen of hun water veilig is, moeten ze het water koken voordat het wordt gebruikt.