Mannen ook duurder uit bij de drogist: Pink tax lijkt achterhaald

De laatste jaren is er veel gesproken over de pink tax, een fenomeen waarbij vrouwen meer betalen voor producten dan mannen. De pink tax is echter achterhaald, want tegenwoordig zijn mannen ook duurder uit bij de drogist.

Volgens onderzoek van de Consumentenbond betaalden mannen in 2019 gemiddeld 6% meer voor producten bij de drogist dan vrouwen. Dit komt omdat veel producten die specifiek voor mannen zijn, duurder zijn dan producten die voor vrouwen bedoeld zijn. Denk bijvoorbeeld aan scheerapparaten, haarverzorgingsproducten en gezichtsverzorgingsproducten.

De Consumentenbond heeft ook onderzocht waarom mannen meer betalen. Uit het onderzoek bleek dat de prijsverschillen voornamelijk te maken hebben met marketing. Veel producten die voor mannen zijn bedoeld, worden gezien als luxere producten en daarom zijn ze duurder. Ook hebben producten voor mannen vaak een grotere verpakking, wat ook bijdraagt aan de hogere prijs.

Hoewel de pink tax achterhaald lijkt te zijn, betekent dit niet dat er geen verschillen meer zijn tussen producten voor mannen en vrouwen. Er zijn nog steeds producten die specifiek gericht zijn op mannen of vrouwen en daarom kunnen er nog steeds prijsverschillen bestaan.

Het is belangrijk om op de hoogte te blijven van de prijzen van producten bij de drogist, zodat je ervoor kunt zorgen dat je niet te veel betaalt. Door goed te vergelijken kun je geld besparen en ervoor zorgen dat je niet meer betaalt dan nodig is.