Maarten van Rossem over moeizame band met ouders: ‘Lelijk verwaarloosd’

Maarten van Rossem heeft een moeizame band met zijn ouders. In een recent interview met het Nederlandse tijdschrift Vrij Nederland vertelde de bekende historicus en politiek commentator dat hij als kind ‘lelijk verwaarloosd’ is door zijn ouders.

Van Rossem, die inmiddels 73 jaar oud is, heeft een lange carrière in de politiek achter de rug. Hij was onder andere minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen in het kabinet-Lubbers III. Maar ook al heeft hij veel bereikt in zijn leven, hij heeft altijd een moeizame relatie gehad met zijn ouders.

In het interview vertelt Van Rossem dat hij als kind ‘lelijk verwaarloosd’ is door zijn ouders. Hij had geen contact met hen en kreeg geen liefde of aandacht. Van Rossem zegt dat hij als kind geen warmte of liefde heeft ervaren van zijn ouders. Hij voegt daaraan toe dat hij er nu achter is gekomen dat dit niet zijn schuld was, maar dat het aan zijn ouders lag.

Van Rossem benadrukt dat hij niet boos is op zijn ouders, maar dat hij wel begrijpt waarom hij zo’n moeizame band met hen heeft. Hij zegt dat hij erkent dat zijn ouders hun eigen problemen hadden en dat ze niet in staat waren om hun kinderen de liefde en aandacht te geven die ze nodig hadden.

Hoewel Van Rossem een moeizame band met zijn ouders heeft, is hij nog steeds dankbaar voor alles wat ze voor hem hebben gedaan. Hij benadrukt dat hij respect heeft voor hun inspanningen om hem te laten opgroeien tot de persoon die hij nu is.