De 2024 Loodzware Tour: Gravelstroken en de Hoogste Asfaltweg in de Alpen

De 2024 Loodzware Tour: Gravelstroken en de Hoogste Asfaltweg in de Alpen

De Loodzware Tour is een nieuwe uitdaging voor fietsers die op zoek zijn naar een avontuurlijke en uitdagende tocht. Deze tour, georganiseerd door de Italiaanse organisatie La Grande Corsa, is een van de meest uitdagende routes die er bestaan. De route loopt vanuit het Italiaanse dorpje La Thuile, door de Alpen naar het Franse dorpje Chamonix.

De route is bijzonder omdat het een combinatie is van gravelstroken en asfaltwegen. De gravelstroken zijn ongeveer 60 kilometer lang en lopen door de meest afgelegen gebieden van de Alpen. Deze stroken zijn vaak erg steil en technisch moeilijk, waardoor het een uitdaging is om deze te overwinnen.

Naast de gravelstroken, bevat de route ook de hoogste asfaltweg in de Alpen. Deze weg is ongeveer 20 kilometer lang en loopt langs de top van de Mont Blanc, waardoor het een prachtig uitzicht biedt.

De Loodzware Tour is een unieke ervaring voor fietsers die op zoek zijn naar een avontuurlijke en uitdagende tocht. De combinatie van gravelstroken en asfaltwegen maakt het een unieke ervaring die je nergens anders kunt vinden. De route loopt door de meest afgelegen gebieden van de Alpen en biedt een prachtig uitzicht op de top van de Mont Blanc. De tour staat gepland voor 2024, dus als je op zoek bent naar een avontuurlijke en uitdagende tocht, dan is de Loodzware Tour iets voor jou!