Air France-KLM boekt recordwinst in derde kwartaal na succesvolle zomer

Air France-KLM heeft een recordwinst geboekt in het derde kwartaal van 2020. Dit is een gevolg van een succesvolle zomer. De luchtvaartmaatschappij heeft een omzet van €5,6 miljard gerealiseerd, wat een stijging van maar liefst 25% betekent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

De omzetstijging wordt vooral veroorzaakt door de toename van het aantal passagiers dat Air France-KLM vervoert. Het aantal passagiers steeg met maar liefst 24% ten opzichte van het derde kwartaal van 2019. Ook de vrachtvervoer steeg met 7%.

De winstgevendheid van Air France-KLM is ook sterk verbeterd. De operationele marge steeg met maar liefst 6,4 procentpunt naar 5,1%. Deze stijging is te danken aan de kostenbesparingen die de luchtvaartmaatschappij heeft doorgevoerd.

De directeur-generaal van Air France-KLM, Ben Smith, is erg tevreden met de resultaten. Hij verklaarde: “We zijn blij dat we onze financiële resultaten in het derde kwartaal hebben verbeterd, ondanks de uitdagingen die de sector momenteel ondervindt.”

Air France-KLM verwacht dat de resultaten in het vierde kwartaal ook positief zullen zijn. De luchtvaartmaatschappij blijft echter voorzichtig omdat de toekomst nog onzeker is. De directeur-generaal benadrukte dat Air France-KLM blijft investeren in de toekomst en dat de luchtvaartmaatschappij zich blijft richten op duurzaamheid en innovatie.