Waylon schrijft overspel toe aan erectieprobleem: 'Is demon waar ik het over had'

Waylon schrijft overspel toe aan erectieprobleem: ‘Is demon waar ik het over had’


Zanger Waylon noemde het zondag in Boerderij van Dorst “niet per se chic” dat hij vreemdging tijdens de zwangerschap van zijn vriendin Bibi Breijman. De artiest legde in het programma uit dat hij last had van een erectieprobleem en dat dit leidde tot overspel. Het stel is daarop in therapie gegaan.

In een inmiddels verwijderd Instagram-bericht bevestigde Waylon in mei, kort na de geboorte van zijn tweede kind, dat hij tijdens Breijmans zwangerschap was vreemdgegaan. De “demonen” in zijn hoofd waren daar de oorzaak van, schreef hij ook.

Zijn erectieprobleem is de demon waar hij het toen over had, vertelde de zanger aan presentator Raven van Dorst. “Door het leven – door wat dan ook – zijn er blokkades in mijn hoofd gekomen, die ervoor gezorgd hebben dat de boel daar beneden gewoon niet meer lekker werkte”, zei hij zondag. Zo kampte de artiest eerder met een alcohol- en drugsverslaving. “Weet je hoe fucked up dat is? Het is geen excuus, verre van, maar het is wel de demon waar ik het over had.”

Frédérique Spigt, die ook in het programma te gast was, vindt het “gek dat je het dan bij iemand anders moet uitproberen”. Waylon antwoordde dat hij handelde vanuit paniek. “Op zoek naar dat wat het prikkelt. Het is heel heftig om als man te ervaren: m’n shit werkt niet. What the fuck is er aan de hand? Het mannelijkste wat je bezit, kan je op dat moment niet delen.”

‘Liefde is nog altijd groter dan de haat’

“Het was niet per se chic. Ik ben een klootzak”, zei de zanger toen Van Dorst hem vroeg of hij “het thuis weer een beetje goed” heeft kunnen maken. “We zijn in therapie gegaan, want het was een heel heftige periode.”

Waylon ging niet in therapie omdat hij Breijman niet meer leuk zou vinden, maar omdat hij het probleem wilde oplossen. “De liefde is nog altijd groter dan de haat”, benadrukte de artiest. “We gaan met elkaar verder, we zijn nog steeds verliefd. We zijn sterk met z’n tweeën. We gaan dit overleven, dat hebben we met elkaar afgesproken.”


Lees meer over:

AchterklapWaylonBibi Breijman