Tweede Dag van WK-Zeilen: Bouwmeester en Jonker Stijgen in Klassement

De tweede dag van het wereldkampioenschap zeilen in Aarhus, Denemarken, is afgelopen en de Nederlandse teams hebben goed gepresteerd. Marit Bouwmeester en Annemiek Bekkering stegen naar de tweede plaats in de Laser Radial-klasse, terwijl Simeon Jonker en Bart Lambriex naar de derde plaats stegen in de 470-klasse.

Marit Bouwmeester en Annemiek Bekkering hadden een goede dag op het water, waarbij ze twee races wonnen en een tweede plaats behaalden. Hierdoor stegen ze naar de tweede plaats in het klassement, net achter de Deense Anne-Marie Rindom. Marit Bouwmeester was erg tevreden met haar prestaties: “Het was een goede dag voor ons. We hebben hard gewerkt om onze prestaties te verbeteren en dat heeft zich vandaag uitbetaald.”

Simeon Jonker en Bart Lambriex stegen ook in het klassement naar de derde plaats. Ze wonnen hun eerste race van de dag, maar eindigden vervolgens als vierde in hun tweede race. Hoewel ze niet zo succesvol waren als Marit Bouwmeester en Annemiek Bekkering, waren ze toch tevreden met hun prestaties. Simeon Jonker zei: “We hebben een goede start gehad en hebben ons goed hersteld na onze tweede race. We zullen blijven werken om onze prestaties te verbeteren.”

Het wereldkampioenschap zeilen is nog maar net begonnen, dus er is nog veel tijd om de klassementen te veranderen. Het Nederlandse team is vastbesloten om te blijven vechten voor een hogere plaats in het klassement.