NS plaatst vijf extra statiegeldautomaten op stations met reeds bestaande automaat

NS heeft vijf extra statiegeldautomaten geplaatst op stations waar al een automaat aanwezig was. Deze extra automaten zijn geplaatst om de drukte bij de bestaande automaten te verminderen.

De statiegeldautomaten zijn ontworpen om het teruggeven van statiegeldflessen en blikjes eenvoudiger te maken. Deze automaten zijn te vinden op stations in de provincies Noord-Holland, Utrecht, Zuid-Holland en Gelderland.

De extra automaten zijn geplaatst op drukke stations waar veel reizigers komen. De NS hoopt dat de extra automaten de drukte bij de bestaande automaten verminderen, waardoor reizigers sneller hun statiegeld kunnen innen.

De statiegeldautomaten accepteren alleen statiegeldflessen en blikjes die voorzien zijn van een Nederlands statiegeldsymbool. Reizigers kunnen hun statiegeldflessen en blikjes inwisselen voor een kleine vergoeding.

De NS hoopt dat de extra statiegeldautomaten een positieve bijdrage leveren aan het milieu. Door het teruggeven van statiegeldflessen en blikjes wordt voorkomen dat deze in het milieu terechtkomen.

Met de plaatsing van de extra statiegeldautomaten hoopt de NS dat reizigers gemakkelijker hun statiegeld kunnen innen. Door de drukte bij de bestaande automaten te verminderen, kan de NS ervoor zorgen dat reizigers sneller hun statiegeld kunnen innen.