Max Verstappen: ‘Geen opzet achter diskwalificatie Hamilton en Leclerc door sprintformat’

Max Verstappen heeft gezegd dat er geen opzet achter de diskwalificatie van Lewis Hamilton en Charles Leclerc was tijdens de Grand Prix van Italiƫ. De twee coureurs werden gediskwalificeerd omdat ze het sprintformat niet volgden.

De diskwalificatie van de twee coureurs kwam als een verrassing voor veel mensen. Hamilton en Leclerc hadden een goede race gereden en waren in de top vijf geƫindigd. Verstappen zei dat het een spijtige situatie was, maar dat er geen opzet achter de diskwalificatie was.

Verstappen zei dat het sprintformat duidelijk is en dat de coureurs het moeten volgen. Hij zei ook dat de coureurs verantwoordelijk zijn voor hun eigen acties en dat ze de regels moeten volgen. Verstappen voegde eraan toe dat het belangrijk is dat coureurs de regels begrijpen en respecteren.

De diskwalificatie van Hamilton en Leclerc toont aan dat het belangrijk is dat coureurs de regels volgen. Verstappen benadrukte dat er geen opzet achter de diskwalificatie was en dat coureurs verantwoordelijk zijn voor hun eigen acties. Hij benadrukte ook dat het belangrijk is dat coureurs de regels begrijpen en respecteren.