Facebook-moederbedrijf wil duizenden werknemers gaan ontslaan

Facebook-moederbedrijf wil duizenden werknemers gaan ontslaan

Facebooks moederbedrijf Meta is van plan duizenden werknemer te ontslaan, meldt The Wall Street Journal op basis van bronnen. De grote ontslagronde wordt volgens de zakenkrant woensdag aangekondigd.

Meta worstelt met teleurstellende vooruitzichten. Zo heeft het bedrijf last van flinke concurrentie van andere sociale media, zoals TikTok. Verder pakken de veranderingen in het privacybeleid van Apple ongunstig uit voor Meta. Door deze aanpassingen kan het concern minder gerichte advertenties verkopen. Meta loopt daardoor veel omzet mis.

Ook zijn er zorgen over de afnemende economische groei en de enorme uitgaven aan het metaverse. Het droomproject van Meta-topman Mark Zuckerberg is een virtuele wereld waarin gebruikers van alles kunnen doen vanuit hun eigen huis.

Als gevolg van de problemen zijn de aandelen van Meta flink in waarde gedaald. Dit jaar ging al meer dan 500 miljard euro aan beurswaarde verloren.

Ook veel andere Amerikaanse techbedrijven hebben de afgelopen tijd stevig in hun personeelsbestanden gesneden of zijn dat binnenkort van plan. Zo schrapte Twitter vorige week 3.700 banen. Taxiapp Lyft kondigde ook een dergelijke ingreep aan.