Patrick Kluivert wint met Tadic als assistent en gemiste penalty in Turkije

Patrick Kluivert wint met Tadic als assistent en gemiste penalty in Turkije

Afgelopen zondag was een gedenkwaardige dag voor Patrick Kluivert. De voormalig topspits van Ajax, Barcelona en Oranje werd benoemd als assistent-trainer bij het Turkse Fenerbahçe. En dat was nog niet alles, want Kluivert zag ook hoe zijn team een penalty miste in de laatste minuut van de wedstrijd tegen Konyaspor.

Kluivert kwam als assistent-trainer bij Fenerbahçe in de plaats van Dusan Tadic, die naar Ajax vertrok. De voormalige spits van Oranje vervulde al eerder een assistent-coachfunctie bij AZ Alkmaar en heeft nu de taak om Fenerbahçe naar de titel te leiden.

De eerste wedstrijd van Kluivert als assistent-trainer was een spannende. Fenerbahçe speelde tegen Konyaspor en stond in de laatste minuut met 1-1 gelijk. De thuisploeg kreeg toen een penalty, maar deze werd gemist door spits Vedat Muriqi.

Hoewel Kluivert en zijn team de wedstrijd niet wonnen, kon hij toch tevreden zijn met zijn debuut bij Fenerbahçe. Hij heeft nu de kans om zijn ervaring als voetballer en coach te gebruiken om de club naar de titel te leiden.

Het is duidelijk dat Patrick Kluivert een gedenkwaardige dag heeft gehad. Met Tadic als assistent en een gemiste penalty in Turkije, heeft hij een goede start gemaakt bij Fenerbahçe.