Populairste kindernamen van vorig jaar: Noah en Julia

De populairste kindernamen van vorig jaar waren Noah en Julia. Volgens de gegevens van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) waren dit de meest voorkomende namen in Nederland.

Noah is al een aantal jaar de populairste jongensnaam in Nederland. Het is een bijbelse naam die staat voor ‘rust en vrede’. Julia is de meest populaire meisjesnaam in Nederland sinds 2016. Het is afgeleid van de Romeinse naam Julius en betekent ‘volwassen’.

De tweede meest populaire jongensnaam van vorig jaar was Sem, gevolgd door Lucas, Daan en Levi. De tweede meest populaire meisjesnaam was Emma, gevolgd door Sophie, Anna en Mila.

Het is interessant om te zien dat de populairste kindernamen van vorig jaar ook de meest voorkomende namen zijn in andere Europese landen. Noah en Julia staan bijvoorbeeld op de eerste plaats in Duitsland, Frankrijk en Spanje.

Het is duidelijk dat Noah en Julia de meest populaire kindernamen van vorig jaar waren. Hoewel er elk jaar nieuwe namen bijkomen, blijven deze twee namen populair.