33-jarige Oekraïner die Baudet aanviel is weer op vrije voeten, verdachte

33-jarige Oekraïner die Baudet aanviel is weer op vrije voeten, verdachte

moet zich melden bij justitie

Een 33-jarige Oekraïner is vrijgelaten nadat hij eerder de Nederlandse politicus Thierry Baudet aanviel. De verdachte werd gearresteerd na het incident, maar is nu weer op vrije voeten. Justitie heeft echter bepaald dat de verdachte zich moet melden bij de rechtbank.

Het incident vond plaats op 3 januari in Amsterdam. Baudet was daar om een lezing te geven. Toen hij de zaal verliet, werd hij aangevallen door de 33-jarige Oekraïner. Baudet raakte hierbij gewond aan zijn hoofd.

De politicus is inmiddels weer hersteld van zijn verwondingen. De verdachte is vrijgelaten, maar moet zich wel melden bij justitie. De politie heeft gezegd dat de verdachte zich moet melden bij de rechtbank om verder te worden verhoord.

Het incident heeft veel ophef veroorzaakt in Nederland. Er zijn veel mensen die kritiek hebben op de manier waarop de politie met de situatie is omgegaan. Er wordt gezegd dat de politie te traag heeft gehandeld en dat de verdachte te gemakkelijk is vrijgelaten.

Het is nog onduidelijk wat er precies is gebeurd tussen Baudet en de verdachte. De politie onderzoekt het incident nog steeds en heeft nog geen conclusies getrokken. Het is dus nog afwachten wat er gaat gebeuren met de verdachte.