Zuid-Koreaanse eilandbewoners vluchten naar schuilkelders na Noord-Koreaanse aanval

De bewoners van het Zuid-Koreaanse eiland Yeonpyeong zijn opgeschrikt door een Noord-Koreaanse aanval. Na de aanval vluchtten de bewoners naar schuilkelders om zichzelf te beschermen.

De Noord-Koreaanse aanval vond plaats op het eiland Yeonpyeong, dat vlakbij de Noord-Koreaanse kust ligt. De aanval begon met het afvuren van artilleriegranaten, waarop Zuid-Korea antwoordde met het afvuren van hun eigen granaten. Er zijn geen meldingen van slachtoffers, maar de bewoners van het eiland waren erg geschrokken.

Na de aanval vluchtten de bewoners naar schuilkelders om zichzelf te beschermen. De schuilkelders zijn speciaal gebouwd om mensen te beschermen tegen luchtaanvallen. De bewoners blijven in de schuilkelders totdat de situatie weer veilig is.

De Zuid-Koreaanse regering heeft versterkingen gestuurd naar het eiland om de bewoners te helpen. Er is ook een evacuatieplan opgesteld voor het geval dat er nog meer aanvallen plaatsvinden.

De Noord-Koreaanse aanval op Yeonpyeong is een herinnering aan de spanningen tussen Noord- en Zuid-Korea. Hoewel er geen slachtoffers zijn gevallen, is het duidelijk dat de bewoners van het eiland erg geschrokken zijn. De Zuid-Koreaanse regering doet er alles aan om de bewoners te beschermen en te helpen.