Zuid-Afrikaanse coronaregels: overtredingen worden niet op strafblad gezet

De Zuid-Afrikaanse regering heeft aangekondigd dat overtredingen van coronamaatregelen niet op het strafblad van de overtreder zal worden gezet. Het ministerie van Justitie en Veiligheid heeft bevestigd dat er geen strafrechtelijke vervolging zal plaatsvinden voor mensen die de regels overtreden. In plaats daarvan zal de overheid educatieve campagnes lanceren om mensen bewust te maken van de risico’s en de noodzaak om de maatregelen te volgen.

Deze aankondiging komt als reactie op de toenemende druk van de Zuid-Afrikaanse bevolking om de regels te versoepelen. De regering heeft aangekondigd dat er strengere maatregelen zullen worden genomen om ervoor te zorgen dat mensen zich aan de regels houden. Deze maatregelen omvatten het verhogen van de boetes voor overtreders, het verstrekken van informatie over de risico’s van het overtreden van de regels en het versterken van de politiecontrole.

De Zuid-Afrikaanse regering is ervan overtuigd dat deze maatregelen ervoor zullen zorgen dat mensen zich bewust worden van de risico’s en de noodzaak om de regels te volgen. Het is echter belangrijk om te benadrukken dat het niet mogelijk is om iedereen te vervolgen die de regels overtreedt, omdat dit een grote last zou betekenen voor het rechtssysteem. Daarom is het belangrijk dat mensen zich bewust zijn van de risico’s en de noodzaak om de regels te volgen.