Zonneveld speelt op WK darts met ooginfectie: ‘Grote zorgen gemaakt’

De Nederlandse darter Danny Noppert heeft grote zorgen gemaakt over de gezondheid van zijn landgenoot Jeffrey de Zwaan. De Zwaan speelde afgelopen week op het WK darts met een ooginfectie.

De Zwaan had al een paar dagen last van zijn ogen, maar besloot toch om deel te nemen aan het WK darts. Hij wilde niet dat zijn blessure een excuus was om niet te spelen. Maar hij had er geen idee van dat hij een ooginfectie had.

Uiteindelijk werd de infectie vastgesteld door een arts en moest De Zwaan het toernooi verlaten. Noppert was erg bezorgd over de gezondheid van zijn landgenoot. “Ik was echt geschokt toen ik hoorde dat hij een ooginfectie had. Ik maakte me grote zorgen over hem”, zei Noppert.

Noppert benadrukte dat de gezondheid van de spelers voorop moet staan. “Het is belangrijk dat we onszelf goed verzorgen, vooral als we zo veel tijd doorbrengen in drukke omgevingen zoals op een darts-toernooi”, aldus Noppert.

De Zwaan is nu aan het herstellen en hoopt dat hij snel weer kan gaan spelen. Hij heeft al laten weten dat hij er klaar voor is om terug te keren op het WK darts.