Zeven slachtoffers kermisongeval in België buiten levensgevaar: Update over de toestand

Zeven slachtoffers kermisongeval in België buiten levensgevaar: Update over de toestand

Afgelopen zaterdag vond er een tragisch ongeval plaats op de kermis in Lommel, België. Er waren in totaal zeven slachtoffers, waarvan vier kinderen. De toestand van de slachtoffers was aanvankelijk ernstig, maar na een lange nacht in het ziekenhuis is de situatie nu stabieler.

Het ongeval gebeurde toen een attractie, de ‘Skyfall’, uit de rails vloog. De attractie stortte naar beneden en raakte een aantal mensen die in de buurt stonden. De slachtoffers werden meteen naar het ziekenhuis gebracht.

Volgens de laatste update zijn alle slachtoffers buiten levensgevaar. Er zijn geen ernstige verwondingen gemeld en de meeste slachtoffers hebben alleen lichte verwondingen opgelopen.

De politie heeft het onderzoek naar de oorzaak van het ongeval al opgestart. Er is nog geen duidelijke verklaring voor wat er precies is gebeurd, maar er wordt vermoed dat er technische problemen waren met de attractie.

De kermis in Lommel is gesloten totdat het onderzoek is afgerond. De kermisexploitant heeft al aangekondigd dat hij alle nodige maatregelen zal nemen om te voorkomen dat er in de toekomst nog eens een dergelijk ongeval plaatsvindt.

Het is goed om te weten dat alle slachtoffers van het kermisongeval nu buiten levensgevaar zijn. We hopen dat ze snel herstellen en dat er nooit meer een dergelijk ongeval plaatsvindt.