Zeven miljoen Duitse bezoekers verwacht in Nederland in 2021 voor vakantie of werk

Nederland kijkt uit naar een drukke toeristische zomer in 2021. Volgens de Duitse Reisbranchevereniging (DRV) worden er dit jaar meer dan zeven miljoen Duitse bezoekers verwacht in Nederland. De verwachting is dat deze bezoekers zowel voor vakantie als voor werk naar Nederland zullen komen.

De DRV verwacht dat de meeste bezoekers uit Duitsland vooral voor vakantie naar Nederland zullen komen. De Duitse toeristen zullen vooral naar de kustgebieden, de steden en het platteland van Nederland reizen. Nederland heeft veel te bieden aan toeristen, zoals de prachtige stranden, de historische steden en de vele culturele bezienswaardigheden.

Daarnaast verwacht de DRV ook een aanzienlijk aantal Duitse bezoekers dat naar Nederland komt voor zakelijke doeleinden. Veel Duitse bedrijven hebben hun hoofdkantoor in Nederland en er wordt verwacht dat veel Duitse bedrijven hun personeel naar Nederland zullen sturen om daar te werken.

De Nederlandse overheid is blij met de verwachte toename van het aantal Duitse bezoekers. De toeristische sector in Nederland is hard getroffen door de coronacrisis en de verwachte toename van het aantal Duitse bezoekers zal een belangrijke bijdrage leveren aan de economie van Nederland.

Het is belangrijk dat Nederland voorbereid is op deze toename van het aantal Duitse bezoekers. Er moeten voldoende accommodaties beschikbaar zijn en er moeten genoeg activiteiten worden aangeboden om de Duitse toeristen te vermaken. Daarnaast moet Nederland ook voorbereid zijn op een toename van het aantal Duitse bedrijven die hun personeel naar Nederland sturen.

Het is duidelijk dat Nederland zich opmaakt voor een drukke toeristische zomer in 2021. Met meer dan zeven miljoen verwachte Duitse bezoekers, zowel voor vakantie als voor werk, is het belangrijk dat Nederland goed voorbereid is op deze toename van het aantal bezoekers.