Zeven landen vertegenwoordigd bij 21 dodelijke slachtoffers busongeluk bij Venetië

Zeven landen vertegenwoordigd bij 21 dodelijke slachtoffers busongeluk bij Venetië

Afgelopen woensdag heeft een busongeluk bij Venetië, Italië, 21 dodelijke slachtoffers geëist. Het ongeluk vond plaats toen de bus op een viaduct stortte. Er waren mensen uit zeven verschillende landen aan boord van de bus.

Volgens de Italiaanse autoriteiten waren er slachtoffers uit Italië, Frankrijk, Roemenië, Chili, Peru, Venezuela en Nederland. De meeste slachtoffers waren Italianen, maar er waren ook twee Roemeense vrouwen en twee Franse vrouwen aan boord.

De autoriteiten zeggen dat de bus op een hoge snelheid reed toen hij het viaduct opreed. De chauffeur verloor de controle over het voertuig en de bus stortte in een ravijn. Er waren 45 mensen aan boord van de bus, waaronder veel toeristen. Er werden 21 dodelijke slachtoffers geteld en 24 mensen raakten gewond.

De Italiaanse premier Giuseppe Conte heeft zijn medeleven betuigd aan de families van de slachtoffers. Hij heeft ook aangekondigd dat er een onderzoek zal worden ingesteld om de oorzaak van het ongeluk te achterhalen.

Het busongeluk bij Venetië is een tragisch voorbeeld van de gevaren van het reizen. Het is belangrijk om altijd veilig te reizen en de verkeersregels te volgen om dit soort ongelukken te voorkomen.