Zes verdachten van moord op Ecuadoriaanse presidentskandidaat overleden in gevangeniscel

Zes verdachten van moord op Ecuadoriaanse presidentskandidaat overleden in gevangeniscel

De Ecuadoriaanse politie heeft onlangs bevestigd dat zes verdachten van de moord op de Ecuadoriaanse presidentskandidaat Fernando Balda zijn overleden in hun gevangeniscellen. De verdachten werden opgepakt in augustus 2012, kort nadat Balda was vermoord in Bogotá, Colombia.

De verdachten waren leden van een criminele organisatie die verantwoordelijk zou zijn voor de moord op Balda. De autoriteiten hebben bevestigd dat de zes verdachten in hun gevangeniscellen zijn overleden aan een overdosis drugs. De autoriteiten hebben ook bevestigd dat er geen verdere informatie over de doodsoorzaak van de verdachten beschikbaar is.

De dood van de verdachten heeft tot grote verontwaardiging geleid bij de Ecuadoriaanse bevolking. Velen vragen zich af waarom de autoriteiten de verdachten niet beter hebben bewaakt, aangezien de verdachten al meer dan vijf jaar in voorarrest zaten.

De familie van Balda heeft een officiële verklaring uitgebracht waarin ze eisen dat de autoriteiten de verantwoordelijken voor de dood van de verdachten strafrechtelijk vervolgen. Ze willen ook dat de autoriteiten een onderzoek instellen naar de omstandigheden waaronder de verdachten zijn overleden.

Hoewel de autoriteiten hebben toegezegd dat er een onderzoek zal worden ingesteld, is er nog steeds veel twijfel over wat er precies is gebeurd. De autoriteiten hebben ook toegezegd dat er een onafhankelijk onderzoek zal worden uitgevoerd om te bepalen of er sprake was van foutief handelen door de autoriteiten.

Hoewel de dood van de verdachten een tragedie is, is het belangrijk dat de Ecuadoriaanse autoriteiten hun verantwoordelijkheid nemen en ervoor zorgen dat er rechtvaardigheid wordt geschied. Alleen op die manier kan Balda’s familie en de Ecuadoriaanse bevolking gerechtigheid krijgen.