Zes procent van de huiseigenaren heeft geld geleend bij familie voor de aankoop van hun woning.

De aankoop van een huis is een grote stap voor veel mensen. Het is een grote investering en veel mensen hebben geen spaargeld om de aankoop te financieren. Om deze reden hebben veel mensen geld geleend bij familie om hun woning te kunnen kopen.

Volgens een recente studie heeft zes procent van de huiseigenaren geld geleend bij familie voor de aankoop van hun woning. Deze cijfers variëren sterk per land. In Nederland is het percentage het hoogst, met een aandeel van 11 procent. In Duitsland is dit aandeel het laagst, met slechts 1 procent.

Het leenen van geld bij familie kan een goede optie zijn als je geen andere bronnen van financiering hebt. Het is echter belangrijk om te onthouden dat er risico’s verbonden zijn aan het lenen van geld bij familie. Als je niet in staat bent om het geleende bedrag terug te betalen, kan dit leiden tot spanningen in de relatie met je familie. Daarom is het belangrijk om goed na te denken voordat je besluit om geld te lenen bij familie.

Hoewel het leenen van geld bij familie een goede optie kan zijn als je geen andere bronnen van financiering hebt, moet je er rekening mee houden dat er risico’s verbonden zijn aan het lenen van geld bij familie. Als je ervoor kiest om geld te lenen bij familie, zorg er dan voor dat je een duidelijk plan hebt voor hoe je het geleende bedrag terugbetaalt.