Zelensky waarschuwt Haagse studenten: Moskou wil genocide normaliseren

De Oekraïense president Volodomyr Zelensky heeft de studenten in Den Haag gewaarschuwd dat Moskou probeert genocide te normaliseren. Hij sprak op een bijeenkomst van de Internationale Raad voor Rechten van de Mens, waar hij de situatie in Oekraïne besprak.

Zelensky zei dat de Russische regering een campagne voert om genocide te normaliseren. Hij zei dat de Russische regering de geschiedenis verdraait en de waarheid verdraait om hun doelen te bereiken. Hij zei ook dat de Russische regering probeert de waarheid over de Oekraïense genocide te verbergen.

De president zei dat de Russische regering probeert de Oekraïense genocide te verdoezelen door middel van propaganda, censuur en intimidatie. Hij zei dat de Russische regering ook probeert de Oekraïense mensenrechten te ondermijnen door middel van gewelddadige repressie.

Zelensky zei dat het belangrijk is dat studenten in Den Haag hun stem laten horen en opkomen voor de rechten van de Oekraïense mensen. Hij zei dat studenten een belangrijke rol kunnen spelen in het verzet tegen de Russische regering en hun pogingen om genocide te normaliseren.

Het is duidelijk dat Zelensky waarschuwt voor de gevaren van Moskou’s pogingen om genocide te normaliseren. Het is belangrijk dat studenten in Den Haag hun stem laten horen en opkomen voor de rechten van de Oekraïense mensen. Alleen door samen te werken kunnen we ervoor zorgen dat genocide nooit wordt geaccepteerd.