Zelensky meldt vertraging van offensief en tekorten aan munitie

Zelensky meldt vertraging van offensief en tekorten aan munitie

President Volodymyr Zelensky heeft vandaag aangekondigd dat het offensief van het Oekraïense leger in het oosten van het land vertraagd wordt vanwege tekorten aan munitie. De Oekraïense president sprak tijdens een persconferentie in Kiev over de situatie in het oosten van het land, waar de Oekraïense strijdkrachten al sinds 2014 in een gewapend conflict met pro-Russische separatisten verwikkeld zijn.

Volgens Zelensky is er een tekort aan munitie, waardoor het offensief van het Oekraïense leger vertraagd wordt. Hij zei dat de Oekraïense regering hard werkt om de tekorten aan munitie op te lossen. De president benadrukte dat het Oekraïense leger de strijd tegen de separatisten zal voortzetten en dat het offensief binnenkort zal worden hervat.

De Oekraïense president verzekerde de bevolking dat de regering alles in het werk stelt om de situatie in het oosten van het land te verbeteren. Hij benadrukte dat de Oekraïense regering al jarenlang werkt aan een vredesoplossing en dat de regering bereid is om met alle betrokken partijen te onderhandelen.

Het conflict in het oosten van Oekraïne is al jarenlang een bron van spanning tussen Oekraïne en Rusland. De Russische regering ontkent betrokkenheid bij het conflict, maar de Oekraïense regering beschuldigt Moskou ervan steun te verlenen aan de separatisten. Hoewel er verschillende pogingen zijn gedaan om een vredesoplossing te bereiken, is er nog steeds geen duurzame vrede in het gebied.