Zelensky bezoekt Avdiivka, Britten leveren raketten aan

Zelensky bezoekt Avdiivka, Britten leveren raketten aan

Oekraïne

President Volodymyr Zelensky heeft vandaag een bezoek gebracht aan de stad Avdiivka in Oost-Oekraïne. Hij kwam er om de lokale bevolking te steunen en de voortgang van de herstelwerkzaamheden te inspecteren.

Avdiivka is een stad die zwaar getroffen is door de gewapende conflicten in Oost-Oekraïne. Zelensky’s bezoek komt op een moment dat de spanningen in het gebied hoog zijn.

Tegelijkertijd hebben de Britten vandaag raketten geleverd aan Oekraïne. De raketten zijn bedoeld om Oekraïne te helpen bij het versterken van haar verdedigingscapaciteit. Het is de eerste keer dat het Verenigd Koninkrijk wapens levert aan Oekraïne sinds de uitbraak van het conflict in 2014.

De Britse premier Boris Johnson heeft verklaard dat het Verenigd Koninkrijk Oekraïne wil steunen in haar strijd tegen de Russische agressie. Hij voegde eraan toe dat de Britten bereid zijn om Oekraïne te helpen bij het versterken van haar verdedigingscapaciteit.

De levering van de raketten aan Oekraïne is een duidelijk signaal dat het Verenigd Koninkrijk bereid is om Oekraïne te helpen bij het verdedigen van haar soevereiniteit en territoriale integriteit. Het is ook een duidelijk signaal dat het Verenigd Koninkrijk niet zal toestaan dat Rusland Oekraïne bedreigt met militaire agressie.

Het bezoek van President Zelensky aan Avdiivka en de levering van raketten door het Verenigd Koninkrijk aan Oekraïne tonen aan dat er internationale steun is voor Oekraïne in haar strijd tegen de Russische agressie. Dit is een belangrijke stap voorwaarts voor Oekraïne op weg naar vrede en stabiliteit in het gebied.