Zaterdag met buien in het noorden en code geel door wind

Zaterdag wordt een wisselvallige dag met buien in het noorden van Nederland. De KNMI heeft code geel afgekondigd voor de wind. Er wordt verwacht dat de windkracht 6 tot 7 Beaufort bereikt.

In het noorden van Nederland is het al vroeg in de ochtend bewolkt. Er zijn buien voorspeld voor de middag en avond. In het zuiden van Nederland blijft het overwegend droog.

De KNMI heeft code geel afgekondigd voor de wind. Er wordt verwacht dat de windkracht 6 tot 7 Beaufort bereikt. Er kan lokaal zelfs windkracht 8 voorkomen. De wind waait uit het zuidwesten en zal vooral in het noorden en oosten stevig waaien.

Houd er rekening mee dat er door de stevige wind meer kans is op schade aan bomen en gebouwen. Ook kunnen er takken op de weg vallen. Zorg dus dat je voorzichtig rijdt en blijf uit de buurt van losse takken of andere losse objecten.

Kortom, zaterdag wordt een wisselvallige dag met buien in het noorden van Nederland. De KNMI heeft code geel afgekondigd voor de wind. Wees voorzichtig en houd rekening met de stevige wind.