Zaterdag met buien en code geel door wind in het noorden van Nederland

De zaterdag begon met een frisse wind in het noorden van Nederland, wat gepaard ging met code geel door de harde wind. De wind was zo sterk dat er een aantal bomen omwaaiden en er schade werd veroorzaakt aan gebouwen. In de middag kregen we ook te maken met buien.

De wind was zo sterk dat er een code geel werd afgekondigd door het KNMI. Code geel betekent dat er windkracht 8 of meer wordt verwacht. Deze windkracht kan schade aanrichten en daarom is het belangrijk om voorzichtig te zijn.

De buien die later op de dag kwamen, waren vooral in het noorden van Nederland te zien. De buien waren niet al te heftig, maar het was wel genoeg om de temperatuur te laten dalen. Ook was er regelmatig onweer te horen.

De windkracht nam in de loop van de avond af, maar de buien bleven nog even hangen. Gelukkig was er geen schade door de buien, maar het was wel een onrustige dag.

Al met al was het een zaterdag met code geel door de wind en buien in het noorden van Nederland. Het is belangrijk om voorzichtig te zijn als er code geel wordt afgekondigd, omdat er schade kan worden veroorzaakt door de harde wind. Ook is het verstandig om binnen te blijven als er buien voorspeld worden, omdat dit onweer kan veroorzaken.