Yesilgöz: Onzekerheid over samenwerking met PVV – ‘Wat brengt Wilders naar tafel?’

De Turkse politicus Selahattin Yesilgöz heeft onlangs aangegeven dat hij twijfelt aan een samenwerking met de PVV van Geert Wilders. Yesilgöz, die de Turkse partij voor Democratie en Vrijheid (DPV) leidt, zei dat hij niet zeker is of hij een coalitie met Wilders kan sluiten.

Yesilgöz zei dat hij geen idee heeft wat Wilders naar tafel brengt. “Ik weet niet wat Wilders naar tafel brengt, wat zijn plannen zijn en hoe hij denkt over de toekomst van Nederland”, zei hij. “We moeten eerst weten wat Wilders naar tafel brengt voordat we kunnen beslissen of we een coalitie met hem kunnen sluiten.”

Yesilgöz voegde eraan toe dat hij de PVV niet als een echte politieke partij beschouwt. “De PVV is geen echte politieke partij, maar meer een beweging die gebaseerd is op angst en haat”, zei hij. “Het is moeilijk om te zien hoe we samen kunnen werken met een partij die gebaseerd is op angst en haat.”

Yesilgöz benadrukte dat hij open staat voor samenwerking met andere partijen, maar dat hij twijfelt aan een samenwerking met de PVV. Hij zei dat hij eerst meer informatie nodig heeft over wat Wilders naar tafel brengt voordat hij een beslissing kan nemen over een mogelijke coalitie.