Yesilgöz krijgt stevige kritiek over motie voor verspreiding asielopvang: 'Ongepast'

Yesilgöz krijgt stevige kritiek over motie voor verspreiding asielopvang: ‘Ongepast’

Yesilgöz krijgt stevige kritiek over motie voor verspreiding asielopvang: ‘Ongepast’

De Duitse minister van Binnenlandse Zaken, Horst Seehofer, heeft stevige kritiek geuit op de Turkse minister van Migratie en Asiel, Ali Yesilgöz, over diens motie voor verspreiding van asielopvang. Seehofer noemde de motie “ongepast” en zei dat het een “verkeerde boodschap” naar de Europese Unie stuurt.

Yesilgöz had eerder een motie voorgesteld waarin hij voorstelde om asielzoekers te verdelen over de lidstaten van de Europese Unie. De motie werd echter afgewezen door de Europese Commissie, die zei dat het niet in lijn was met hun beleid.

Seehofer zei dat Yesilgöz’ motie “ongepast” was omdat het een verkeerde boodschap naar de EU stuurt. Hij zei ook dat de EU al een aantal maatregelen heeft genomen om asielzoekers te verdelen, maar dat deze maatregelen niet voldoende zijn. Hij voegde eraan toe dat de EU meer moet doen om asielzoekers te helpen.

De Turkse minister heeft nog niet gereageerd op de kritiek van Seehofer. Het is echter duidelijk dat de motie van Yesilgöz niet in lijn is met de beleidslijn van de Europese Unie. Het is belangrijk dat de EU meer maatregelen neemt om asielzoekers te helpen, en dat de lidstaten samenwerken om dit te bereiken.