Yehudi Moszkowicz, advocaat, spreekt over zijn arrestatie: 'Ik wist dat ik werd afgeluisterd'

Yehudi Moszkowicz, advocaat, spreekt over zijn arrestatie: ‘Ik wist dat ik werd afgeluisterd’

Yehudi Moszkowicz, de bekende Nederlandse advocaat, heeft onlangs een openhartig gesprek gehad over zijn arrestatie in 2018. In een interview met het Nederlandse tv-programma ‘De Wereld Draait Door’ vertelde Moszkowicz dat hij al lange tijd wist dat hij werd afgeluisterd.

Moszkowicz werd in 2018 gearresteerd op verdenking van witwassen en valsheid in geschrifte. Hoewel hij na een paar maanden weer vrij kwam, werd hij in 2019 opnieuw gearresteerd. Moszkowicz zei dat hij al lange tijd wist dat hij werd afgeluisterd. Hij zei ook dat hij zich er niet druk om maakte omdat hij niets verkeerds had gedaan.

In het interview vertelde Moszkowicz ook dat hij het gevoel had dat hij werd achtervolgd door de politie. Hij zei dat hij het gevoel had dat de politie hem wilde laten zien dat ze machtig waren. Moszkowicz zei ook dat hij het gevoel had dat de politie hem wilde laten zien dat ze de wet konden handhaven.

Hoewel Moszkowicz nog steeds wordt verdacht van witwassen en valsheid in geschrifte, is er nog geen vonnis geveld. In het interview zei Moszkowicz dat hij hoopte dat de rechter hem vrij zou spreken.

Yehudi Moszkowicz is al jarenlang een bekende advocaat in Nederland. Zijn arrestatie in 2018 was dan ook een schok voor veel mensen. In het interview sprak Moszkowicz openhartig over zijn arrestatie en de situatie waarin hij zich bevond. Hoewel er nog geen vonnis is geveld, is het duidelijk dat Moszkowicz hoop heeft dat de rechter hem vrijspreekt.