Yamal (16) maakt droomdebuut voor Spanje met doelpunt bij grote overwinning

Yamal (16) heeft zijn droomdebuut voor Spanje gemaakt met een doelpunt bij een grote overwinning. De jonge aanvaller maakte deel uit van de Spaanse selectie die zaterdagavond met 4-1 won van Luxemburg in een EK-kwalificatiewedstrijd.

Yamal, die voor de Spaanse club Real Madrid speelt, maakte zijn debuut voor het nationale team toen hij in de tweede helft werd ingevallen. Na een goede pass van teamgenoot Dani Olmo scoorde hij het derde doelpunt voor Spanje.

De 16-jarige aanvaller werd vervolgens gevierd door zijn teamgenoten en kreeg een staande ovatie van de fans. Het was een moment dat hij nooit zal vergeten. “Het was een geweldig gevoel om mijn debuut te maken en een doelpunt te scoren,” zei Yamal na afloop.

Yamal is de jongste speler ooit die voor Spanje heeft gespeeld en de jongste ooit die een doelpunt heeft gescoord. Hij is ook de jongste speler ooit in de EK-kwalificaties.

Het was een gedenkwaardige avond voor Yamal en Spanje. De jonge aanvaller heeft bewezen dat hij klaar is voor het nationale team en zal hopelijk nog veel meer successen behalen.