XR staakt blokkade A12 tot Kameruitspraak over afschaffen fossiele subsidies

XR staakt blokkade A12 tot Kameruitspraak over afschaffen fossiele subsidies

De XR-beweging heeft vandaag een blokkade van de A12 opgeheven, nadat de Nederlandse Kamer van Volksvertegenwoordigers een uitspraak heeft gedaan over het afschaffen van fossiele subsidies. De actievoerders hadden de weg geblokkeerd om aandacht te vragen voor het afschaffen van de subsidies.

De XR-beweging, ook wel bekend als Extinction Rebellion, is een wereldwijde beweging die zich inzet voor het verminderen van de klimaatverandering en de bescherming van het milieu. Ze willen dat er meer wordt gedaan om de klimaatverandering tegen te gaan en dat er een einde komt aan de fossiele subsidies.

De actievoerders hadden de A12 geblokkeerd om aandacht te vragen voor hun eisen. Ze wilden dat de Kamer van Volksvertegenwoordigers een uitspraak zou doen over het afschaffen van de fossiele subsidies. Na een debat in de Kamer is er een uitspraak gedaan dat er geen nieuwe subsidies meer zullen worden toegekend aan fossiele brandstoffen.

De XR-beweging is blij met de uitspraak en heeft de blokkade van de A12 opgeheven. Ze hopen dat de Kamer hun eisen zal blijven steunen en dat er meer maatregelen zullen worden genomen om de klimaatverandering tegen te gaan.

Het is belangrijk dat we allemaal onze steentje bijdragen om de klimaatverandering tegen te gaan. We moeten allemaal onze verantwoordelijkheid nemen en ons best doen om onze leefomgeving schoon en gezond te houden. Alleen dan kunnen we ervoor zorgen dat we in de toekomst kunnen blijven genieten van een gezonde leefomgeving.