Xavi, trainer van FC Barcelona, geschorst voor twee wedstrijden na rode kaart in openingsduel

Xavi, trainer van FC Barcelona, geschorst voor twee wedstrijden na rode kaart in openingsduel

Xavi, de trainer van FC Barcelona, is geschorst voor twee wedstrijden na het krijgen van een rode kaart in het openingsduel. De wedstrijd, die werd gespeeld tegen Real Betis, eindigde in een 1-1 gelijkspel.

De rode kaart werd gegeven aan Xavi na een incident met de vierde official. Xavi was het niet eens met de beslissing van de scheidsrechter en liep naar de vierde official om zijn kant van het verhaal te vertellen. De vierde official vond dat Xavi te ver was gegaan en gaf hem daarom een rode kaart.

Na het incident heeft de Spaanse voetbalbond (RFEF) Xavi geschorst voor twee wedstrijden. Xavi heeft zich verontschuldigd voor zijn gedrag en heeft aangegeven dat hij zich bewust was van zijn fout.

FC Barcelona is teleurgesteld over de beslissing van de RFEF, maar respecteert deze. Xavi zal niet aanwezig zijn bij de volgende twee wedstrijden van FC Barcelona en zal worden vervangen door assistent-trainer Quique Setien.

Het incident is een teleurstelling voor FC Barcelona, maar de club is vastbesloten om door te gaan met hun zoektocht naar succes onder leiding van Xavi.