Xavi Simons scoort fraaie goal en geeft assist bij overwinning van RB Leipzig

Xavi Simons heeft zijn naam op de kaart gezet bij zijn debuut voor RB Leipzig. De 17-jarige middenvelder scoorde een fraaie goal en gaf ook nog een assist bij de overwinning van zijn nieuwe club.

De jonge Nederlander maakte deel uit van de selectie van RB Leipzig voor hun thuiswedstrijd tegen Freiburg. Xavi kwam in de tweede helft in het veld en had meteen een groot aandeel in de overwinning.

In de 78e minuut scoorde Xavi de 2-1. Hij kreeg de bal van Christopher Nkunku, die de bal voor hem afspeelde. Xavi nam de bal aan en schoot hem met een prachtige boogbal in de verre hoek.

Maar Xavi was niet alleen maar doelpuntenmaker. In de 82e minuut gaf hij ook nog een assist bij de 3-1. Hij speelde de bal naar Marcel Sabitzer, die de bal vervolgens in het doel schoot.

Xavi’s prestatie werd gewaardeerd door zijn teamgenoten en ook door de fans van RB Leipzig. De jonge middenvelder liet zien dat hij klaar is om een grote rol te spelen in de Bundesliga.

Xavi Simons heeft een geweldige prestatie geleverd bij zijn debuut voor RB Leipzig. Met zijn fraaie goal en assist heeft hij laten zien dat hij klaar is om een grote rol te spelen in de Bundesliga. Als hij zo blijft spelen, dan zal hij zeker een belangrijke speler worden voor RB Leipzig.