Wolfsburg verslaat Simons met bekerhouder Leipzig in DPF-Pokal

Wolfsburg verslaat Simons met bekerhouder Leipzig in DPF-Pokal

Wolfsburg heeft de Duitse Pokalwinnaar van het seizoen 2019/2020, RB Leipzig, verslagen in de Duitse Pokal Finale. De wedstrijd werd gespeeld in het Olympiastadion in Berlijn en eindigde met een score van 3-0 in het voordeel van Wolfsburg.

Wolfsburg begon sterk aan de wedstrijd en kwam al snel op een 1-0 voorsprong door een doelpunt van Wout Weghorst. Daarna werd de voorsprong vergroot door een doelpunt van Admir Mehmedi, waardoor Wolfsburg op een 2-0 voorsprong kwam. In de tweede helft scoorde Weghorst opnieuw, waardoor Wolfsburg met 3-0 won.

Het was een geweldige prestatie van Wolfsburg, die hun tweede Duitse Pokal winst ooit behaalden. Het was ook de eerste keer dat Wolfsburg de bekerhouder, RB Leipzig, versloeg.

De fans van Wolfsburg waren uiteraard erg blij met de overwinning. Er werd gefeest in de stad en er werden veel vlaggen gezwaaid. Ook de spelers van Wolfsburg waren erg blij met de overwinning. Ze werden opgewacht door duizenden fans op het stadion om hun overwinning te vieren.

De overwinning was ook een grote prestatie voor trainer Oliver Glasner, die Wolfsburg naar de finale leidde. Glasner heeft Wolfsburg naar een hoger niveau getild en heeft ervoor gezorgd dat ze een serieuze kanshebber zijn voor Europese voetbalprijzen.

Wolfsburg heeft met hun overwinning laten zien dat ze een serieuze kandidaat zijn voor Europese prijzen. Met hun sterke prestaties dit seizoen hebben ze laten zien dat ze een team zijn om rekening mee te houden in de toekomst.