Wolff: 'Checo Pérez is geen idioot', onbegrip over kloof tussen Verstappen en Pérez

Wolff: ‘Checo Pérez is geen idioot’, onbegrip over kloof tussen Verstappen en Pérez

De spanning tussen Max Verstappen en Sergio Pérez is de afgelopen weken steeds verder opgelopen. Beide coureurs rijden voor hetzelfde team, Red Bull Racing, maar de kloof tussen de twee lijkt steeds groter te worden. Helmut Marko, de sportief directeur van Red Bull Racing, heeft een duidelijke mening over de situatie: hij vindt dat Pérez niet opgewassen is tegen Verstappen. Maar volgens teambaas Christian Wolff is er geen reden om Pérez af te schrijven.

Volgens Wolff is Pérez geen idioot en heeft hij alle kwaliteiten om een goede coureur te zijn. Hij denkt dat er veel onbegrip is over de kloof tussen Verstappen en Pérez. Volgens Wolff heeft Pérez een goede prestatie geleverd in de laatste race in Monaco, waar hij als tweede eindigde. Hij denkt dat Pérez een goede prestatie kan leveren als hij de juiste steun krijgt van het team.

Wolff benadrukt dat Red Bull Racing twee gelijkwaardige coureurs heeft, die allebei hun best doen om de best mogelijke prestaties te leveren. Hij denkt dat het team beide coureurs moet steunen en dat er geen reden is om een van hen af te schrijven. Hij benadrukt ook dat er veel respect moet zijn tussen de coureurs, omdat ze allebei hun best doen om het team naar voren te helpen.

Hoewel er dus duidelijk onbegrip is over de kloof tussen Verstappen en Pérez, benadrukt Wolff dat er geen reden is om Pérez af te schrijven. Hij denkt dat Pérez alle kwaliteiten heeft om een goede coureur te zijn en dat hij de juiste steun van het team nodig heeft om zijn prestaties te verbeteren.