Woekerprijzen bij doorverkopen tickets valt mee volgens onderzoek

Woekerprijzen bij doorverkopen tickets is een veelbesproken onderwerp. Er wordt vaak gedacht dat tickets die worden doorverkocht veel duurder zijn dan de originele prijs. Maar volgens een recent onderzoek blijkt dat dit niet het geval is.

Het onderzoek, uitgevoerd door de Universiteit van Amsterdam, toonde aan dat de prijs van doorverkochte tickets gemiddeld slechts 8% hoger ligt dan de oorspronkelijke prijs. Dit betekent dat consumenten niet veel meer betalen voor doorverkochte tickets dan voor originele tickets.

De onderzoekers vonden ook dat er geen significant verschil was tussen de prijzen van doorverkochte tickets en originele tickets voor populaire evenementen. Dit betekent dat consumenten die een ticket voor een populaire show willen kopen, niet meer hoeven te betalen dan de oorspronkelijke prijs.

Hoewel het onderzoek aantoont dat woekerprijzen bij doorverkopen tickets meevallen, is het nog steeds belangrijk om op te letten bij het kopen van tickets. Er zijn nog steeds veel websites die tickets verkopen tegen veel hogere prijzen dan de oorspronkelijke prijs. Het is daarom belangrijk om alleen tickets te kopen van betrouwbare websites.

Het onderzoek toont aan dat woekerprijzen bij doorverkopen tickets meevallen. Consumenten hoeven dus niet meer te betalen voor doorverkochte tickets dan voor originele tickets. Maar het is wel belangrijk om alleen tickets te kopen van betrouwbare websites om te voorkomen dat je te veel betaalt.