Woede in Frankrijk na bekogeling spelersbus Lyon: ‘Roekeloos gedrag van idioten’

Woede in Frankrijk na bekogeling spelersbus Lyon: ‘Roekeloos gedrag van idioten’

Woensdagavond was er veel woede in Frankrijk na de bekogeling van de spelersbus van Olympique Lyon. De bus werd bekogeld met stenen en andere voorwerpen door een groep fans van Paris Saint-Germain.

De Franse minister van Sport, Roxana Maracineanu, heeft de aanval veroordeeld als “rookeloos gedrag van idioten”. Ze zei dat het incident onaanvaardbaar is en dat de daders gestraft moeten worden.

De Franse voetbalbond (FFF) heeft ook een verklaring uitgegeven waarin staat dat het incident “onvergeeflijk” is en dat de daders “zwaar gestraft” moeten worden.

De Franse president Emmanuel Macron heeft ook zijn afkeuring uitgesproken over het incident. Hij zei dat dergelijk gedrag niet getolereerd kan worden en dat de daders gestraft moeten worden.

Olympique Lyon heeft ook een verklaring uitgegeven waarin staat dat het incident “onacceptabel” is en dat de daders “zwaar gestraft” moeten worden.

De Franse politie heeft al verschillende verdachten gearresteerd in verband met het incident. Er wordt verwacht dat er nog meer arrestaties zullen volgen.

Het incident is een schande voor de Franse voetbalwereld en de Franse autoriteiten zullen alles in het werk stellen om ervoor te zorgen dat dergelijk gedrag niet meer voorkomt.