Wirecard-curator aanklaagt EY voor nalatigheid.

De Duitse betaalprocessor Wirecard is in het nieuws gekomen door een schandaal dat zich heeft afgespeeld in de afgelopen maanden. De curator van Wirecard heeft de accountantsfirma EY aangeklaagd wegens nalatigheid bij het uitvoeren van hun controlewerkzaamheden.

Wirecard was een bedrijf dat betaaloplossingen aanbood aan bedrijven over de hele wereld. Het bedrijf werd in juni 2020 failliet verklaard na de ontdekking van een miljardenfraude. De curator van Wirecard heeft nu EY aangeklaagd omdat zij de fraude hadden moeten ontdekken en voorkomen.

Volgens de curator had EY de verantwoordelijkheid om de financiële gegevens van Wirecard te controleren en hadden zij de fraude moeten ontdekken. EY heeft echter niet voldaan aan hun verplichtingen en heeft de fraude niet opgemerkt.

De curator stelt dat EY de verantwoordelijkheid had om de financiële gegevens van Wirecard te controleren en dat zij hun werk niet goed hebben gedaan. De curator stelt ook dat EY de financiële gegevens niet goed heeft geanalyseerd en dat zij de fraude niet hadden moeten missen.

De curator is van mening dat EY verantwoordelijk is voor de schade die is ontstaan door de fraude en dat zij daarvoor aansprakelijk gesteld moeten worden. De curator stelt dat EY een schadevergoeding moet betalen voor de schade die is ontstaan door hun nalatigheid.

Het is nog onduidelijk of EY schuldig is aan de aanklacht van de curator, maar het is duidelijk dat dit een ernstige zaak is die verder onderzocht moet worden. Het is belangrijk dat er helderheid komt over wat er precies is gebeurd en wie er verantwoordelijk is voor de schade die is ontstaan door de fraude.