Williams verrast door doorbraak op WK darts, treft Van Gerwen in kwartfinale

Het wereldkampioenschap darts is in volle gang en de verrassingen blijven komen. De Zuid-Afrikaan Devon Williams heeft zich verrassend geplaatst voor de kwartfinales van het WK darts. Hij versloeg de Nederlander Jeffrey de Zwaan in de vierde ronde met 5-3.

Williams begon sterk aan de wedstrijd en liep al snel uit naar een 3-0 voorsprong. De Zwaan kwam terug tot 3-2, maar Williams bleef sterk spelen en won uiteindelijk de wedstrijd met 5-3.

Het is de eerste keer dat Williams zich plaatst voor de kwartfinales van het WK darts. Hij zal het nu opnemen tegen de Nederlander Michael van Gerwen, die als topfavoriet gezien wordt om het toernooi te winnen.

Williams is een relatief onbekende speler, maar hij heeft al een aantal goede prestaties geleverd. Hij won onlangs nog de South African Open en hij stond ook al eerder in de finale van de World Series of Darts.

Het wordt interessant om te zien hoe Williams het er vanaf brengt tegen Van Gerwen. Als hij in staat is om zijn sterke spel te laten zien, dan kan hij misschien wel een verrassing forceren. Het wordt in ieder geval een spannende wedstrijd.