Williams bereikt halve finale WK darts, mogelijk tegen Van Peer

De Britse darter Gerwyn Williams heeft de halve finale van het Wereldkampioenschap Darts bereikt. Hij versloeg de Nederlander Jeffrey de Zwaan met 6-2 in sets en zal het nu opnemen tegen de Nederlandse darter Michael van Gerwen.

Williams begon sterk aan de wedstrijd tegen De Zwaan en won de eerste twee sets met 4-2 en 5-3. De Zwaan kwam terug in de derde set, maar Williams won uiteindelijk met 6-4. De vierde set ging naar Williams met 5-3, waardoor hij de overwinning binnen had.

De halve finale zal plaatsvinden op vrijdagavond tussen Williams en Van Gerwen. De twee hebben elkaar al eerder ontmoet in het WK darts, waarbij Van Gerwen de overwinning behaalde. Het wordt dus interessant om te zien of Williams dit keer de overwinning kan behalen.

Van Gerwen is de huidige wereldkampioen en heeft al vele titels gewonnen, waaronder de wereldtitel in 2017. Hij is een van de beste spelers ter wereld en zal er alles aan doen om zijn titel te verdedigen.

Het wordt dus een spannende wedstrijd tussen Williams en Van Gerwen. Beide spelers zullen hun best doen om de finale te bereiken en het WK darts te winnen. Wie er uiteindelijk met de titel vandoor gaat, zal afhangen van wie het beste speelt op vrijdagavond.