Wielrenner Wesley Kreder (32) beëindigt carrière na hartaanval

Wielrenner Wesley Kreder (32) beëindigt carrière na hartaanval

Woensdag heeft wielrenner Wesley Kreder (32) aangekondigd dat hij zijn carrière beëindigt na een hartaanval. Kreder, die sinds 2011 bij het Nederlandse Continental-team Roompot-Charles rijdt, kreeg vorig jaar een hartaanval tijdens een training. Na een lange periode van herstel heeft hij besloten om zijn carrière te beëindigen.

Kreder begon zijn carrière in 2006 bij het Belgische team Landbouwkrediet-Colnago. In 2007 won hij de Ronde van Limburg en in 2008 de Ronde van Noord-Holland. In 2011 verhuisde hij naar Roompot-Charles, waar hij een belangrijke rol speelde in de ploeg. Hij won de Ronde van Zeeland Seaports in 2012 en de Ronde van Overijssel in 2013.

Kreder had nog een jaar te gaan op zijn contract bij Roompot-Charles, maar heeft besloten om zijn carrière te beëindigen. “Het was een moeilijke beslissing, maar ik denk dat het het beste is voor mijn gezondheid,” zei hij. “Ik ben dankbaar voor de kansen die ik heb gehad en de mensen die me hebben geholpen om mijn droom waar te maken.”

Kreder is niet de enige wielrenner die zijn carrière beëindigt als gevolg van een hartaanval. Eerder dit jaar kondigde ook de Belgische wielrenner Stijn Vandenbergh zijn vertrek aan na een hartaanval tijdens een training.

Hoewel Kreder zijn carrière beëindigt, blijft hij betrokken bij de wielersport. Hij gaat werken als adviseur voor Roompot-Charles en zal ook een rol spelen bij het opzetten van een nieuwe wielerploeg.

Kreder’s carrière is een voorbeeld van wat mogelijk is met hard werken en toewijding. Hoewel hij nu stopt, zal hij altijd herinnerd worden als een van de beste Nederlandse wielrenners.