Wiegman erkent overwinning Spanje: ‘Zij waren net iets beter’

Sinds de finale van het WK vrouwenvoetbal tussen Nederland en Spanje hebben veel mensen de uitslag met verbazing bekeken. De Nederlandse vrouwen hadden een geweldig toernooi gespeeld, maar verloren uiteindelijk met 1-0 van Spanje. Na de wedstrijd was bondscoach Sarina Wiegman zeer openhartig over de prestaties van haar team.

Wiegman erkende dat Spanje net iets beter was dan Nederland. “We hebben een goede wedstrijd gespeeld, maar Spanje was net iets beter,” zei ze. “Ze waren sterker in het afmaken van kansen en dat heeft ons uiteindelijk de wedstrijd gekost.”

Hoewel Wiegman teleurgesteld was over het verlies, was ze ook trots op haar team. “Ik ben zo trots op mijn team,” zei ze. “Ze hebben een fantastisch toernooi gespeeld en ik ben ervan overtuigd dat ze een grote toekomst tegemoet gaan.”

Wiegman benadrukte ook dat de Nederlandse vrouwen een voorbeeld zijn voor andere teams. “We hebben laten zien dat we een team kunnen zijn dat competitief is en dat we kunnen strijden voor de beste resultaten,” zei ze. “Dit is een belangrijke stap voorwaarts voor het vrouwenvoetbal in Nederland.”

Hoewel Nederland de finale verloor, is Wiegman ervan overtuigd dat haar team een grote toekomst tegemoet gaat. Ze is er ook van overtuigd dat de prestaties van haar team een inspiratiebron zullen zijn voor andere teams in de toekomst.