Wiegman: Engeland is niet favoriet in halve finale WK omdat 'ze thuis spelen'

Wiegman: Engeland is niet favoriet in halve finale WK omdat ‘ze thuis spelen’

Het Nederlands vrouwenvoetbalelftal heeft de halve finale van het WK bereikt. De tegenstander is Engeland, maar bondscoach Sarina Wiegman ziet dat niet als een voordeel. Hoewel Engeland thuis speelt, is dat volgens Wiegman geen voordeel.

“Het is niet zo dat Engeland een voordeel heeft omdat ze thuis spelen”, zei Wiegman. “We hebben al eerder tegen Engeland gespeeld en we weten hoe sterk ze zijn. We zullen ons best doen om te winnen, maar het zal een zware wedstrijd worden.”

Het Nederlands vrouwenvoetbalelftal heeft de laatste twee jaar veel successen geboekt. Ze wonnen de Europese titel in 2017 en werden tweede op het WK in 2015. Maar Engeland is ook een sterke tegenstander. Ze wonnen de SheBelieves Cup in 2019 en stonden in de finale van het WK in 2019.

De halve finale tussen Nederland en Engeland wordt gespeeld op 3 juli in het stadion van Everton in Liverpool. Het is de tweede keer dat Nederland de halve finale van een WK bereikt. De laatste keer was in 2009, toen Nederland verloor van de Verenigde Staten.

De wedstrijd tussen Nederland en Engeland belooft een spannende wedstrijd te worden. Hoewel Engeland thuis speelt, is dat volgens bondscoach Sarina Wiegman geen voordeel. De wedstrijd zal worden uitgezonden op NPO 1.